Vandaag had ik een interessant gesprek.

Ik vertelde hoe goed de zaken gingen en hoe mijn agenda propvol zat met tevreden klanten. Maar dat ik daarentegen soms wel het gevoel had dat ik niet meer kon volgen.

Mijn gesprekspartner zei toen of het niet beter was om een geld- plafond te bepalen waarmee ik tevreden ben en dan minder zou kunnen werken.

Uiteraard zou dit kunnen en het is niet zo evident uit te leggen, maar daar gaat het eigenlijk niet om! Ik werk vandaag niet om een geld-plafond te bereiken waar ik tevreden mee ben. En het draait zeker niet om het geld zelf. Want ik heb alles in mijn leven dat me gelukkig maakt. Maar het draait om wat geld jou kan brengen en wat je daarmee kan bereiken.

Geld maakt jou absoluut niet gelukkig; maar indien je er voldoende van hebt brengt het je gemoedsrust, financiële gemoedsrust! Het brengt jou financiële vrijheid! Vrijheid om te kiezen wat je wil doen, wanneer je wil! Doen wat je écht fijn vindt!

Ik zeg soms aan klanten: als ik zin heb om 4 dagen op 5 mama te zijn en cakejes te bakken en maar 1 dag te moeten werken, gewoon omdat ik daar zin in heb. Dat ik dat ook kan doen! En dat ik me géén zorgen hoef te maken omdat ik mijn huis moet afbetalen, facturen moet betalen en gewoon moet kunnen (over)leven.

Dus vanuit mijn perspectief is de stelling: ‘ een geld- plafond bepalen waarmee ik tevreden ben en dan minder zou kunnen werken’, geen goede stelling. Waar ik wél steevast in geloof is dat je als ondernemer een’ intelligent businessmodel’ moet hebben die jou geld opbrengt, voldoende opbrengt om uiteindelijk jouw financiële vrijheid te bereiken. En dit is een moeilijke voor véél ondernemers! Veel ondernemers kiezen voor een traditioneel businessmodel, maar die spijtig genoeg vaak zelf geld-beperkingen met zich meebrengen.

Maar nu stel je je hoogstwaarschijnlijk de vraag: maar hoe doe je dat?

En ja dat is dan ook weer geen gemakkelijke ! Want dit is één van de zaken waarmee ik veel ondernemers mee help. Een ander, maar rendabel, businessmodel in elkaar steken waardoor ze geld mee kunnen verdienen, zonder plafond en zonder noodzakelijk aanwezig te zijn. En eenieder zijn business is anders en uniek. Maar toch zijn er kenmerken die jou een hint kunnen geven om te zien of jij over een businessmodel beschikt met een geld-limiet.

Stel je hiervoor deze vragen:

  1. Analyseer jouw huidige business: wat als jij ziek of op vakantie bent: verdien je geld of niet?
  2. Hoeveel inspanningen moet jij doen om een voldoende geld-plafond te bereiken?
  3. Is er een geld-plafond in jouw business-model?
  4. Heb je enkel een A-business (core business)? Wat als je core-business niet zo goed gaat?
  5. Wat is jouw plan B?

Dit zijn enkele vragen die je je kan stellen als jij je zorgen maakt over het juiste businessmodel en vooral als je vandaag de indruk hebt dat je werkt en werkt en dat je beperkt wordt door een geld-limiet.

Zit je in deze situatie? Dan moet je dringend jouw business model veranderen!

Twijfel je of je het juiste business model hebt? Laat het me hieronder weten.

Karina Urbina

Bring the Business